BodyBody EMS trénink jako prevence osteoporózy

2023-06-15 14:29:16

BodyBody jako prevence osteoporózy

Samotná osteoporóza je onemocnění, při kterém dochází k postupnému snižování hustoty kostí, což vede k jejich zvýšené křehkosti a náchylnosti k zlomeninám. Může se projevovat například zlomeninami krčku stehenní kosti, zlomeninami kostí v oblasti zápěstí nebo páteře. Osteoporóza je častější u žen po menopauze, ale může se objevit i u mužů.

Jednou z možností, jak se s osteoporózou vyrovnat a snížit riziko zlomenin, je posilování svalů pomocí různých cvičení. EMS trénink (elektrostimulační trénink) je jednou z možností, jak zapojit svaly do cvičení. Při EMS tréninku se používají elektrické impulzy k aktivaci svalů, což pomáhá zvýšit sílu a objem svalů.

EMS trénink v BodyBody může být pro osoby s osteoporózou užitečný, protože posílení svalů pomáhá zvýšit hustotu kostí a tím zvyšuje jejich pevnost a odolnost proti zlomeninám. EMS trénink navíc pomáhá zlepšit rovnováhu a koordinaci pohybů, což může snížit riziko pádů a následných zlomenin.

Je ale důležité si uvědomit, že EMS trénink by měl být pouze jednou z mnoha aktivit, které osoba s osteoporózou může provádět, aby se zlepšila její kostní hustota a celkové zdraví. Kromě cvičení zaměřeného na zlepšení rovnováhy a koordinace, se také doporučuje zařadit do svého životního stylu dostatečný příjem vápníku a vitamínu D, které jsou pro zdraví kostí důležité.

Pravidelný BodyBody trénink je výbornou formou prevence osteoporózy.