Proč trénovat s EMS v létě

2023-06-27 13:16:38

Proč je vhodné trénovat s EMS právě v létě a proč si vybrat BodyBody? Tady je hned 10 důvodů.

Letní sezóna je tady a s ní přichází příležitost ukázat svou postavu na pláži nebo u bazénu. Pokud toužíte po vysněné postavě a zdravém životním stylu, nikdy není pozdě začít s cvičením. A pro ty, kdo již pravidelně trénují, by byla škoda polevit přes léto. Jsou to totiž právě letní měsíce, které nabízejí hned několik výhod pro ty, kdo chtějí zhubnout a dosáhnout své ideální váhy.

Proč je vhodné trénovat s EMS (elektrická stimulace svalů) právě v létě a proč si vybrat BodyBody? Tady je hned 10 důvodů:

1.               Efektivní cvičení za krátkou dobu

EMS  technologie využívá přirozené kontrakce svalů, díky čemuž můžete efektivně procvičit všechny hlavní svalové partie již za pouhých 20 minut. Právě v létě je EMS ideální volba, protože vám umožní získat výsledky rychleji a mít více času na další venkovní aktivity spojené s létem. Ať už chcete zhubnout, posílit svaly nebo zlepšit kondici, první výsledky se mohou dostavit již po cca 6-ti trénincích.

2.               Spalování i v klidovém režimu

Během EMS tréninku jsou zapojeny jak hlavní svalové skupiny, tak i menší stabilizační svaly, které podporují správné držení těla a rovnováhu. Díky intenzivním a četným kontrakcím ve svalech pracuje vaše tělo naplno, což vede ke zvýšenému energetickému výdeji. Díky tomu se váš metabolismus zrychluje a přebytečné kalorie spalujete i po skončení tréninku.

3.               Vyšší produkce růstového hormonu (HGH)

Díky EMS se zvýší produkce růstového hormonu, který je přirozeně se vyskytující hormon zodpovědný za růst a regeneraci buněk. Zvýšení tělesné hmotnosti a hustoty kostí je bez tohoto hormonu nemožné, ale také hraje zásadní roli při udržování všech lidských tkání, včetně mozku a dalších životně důležitých orgánů

4.               Více pohybu

Během letních měsíců se často přirozeně více pohybujeme. Dlouhé procházky, výlety na kole, plavání, plážové aktivity a jiné venkovní aktivity nám poskytují příležitost spálit větší počet kalorií než v zimních měsících a posílit svaly. Tento pohyb v kombinaci s EMS tréninkem je skvělým způsobem, jak urychlit proces hubnutí, zpevnit tělo a zlepšit práci svalů.

5.               Větší dostupnost čerstvého ovoce a zeleniny

Letní měsíce jsou plné sezónního ovoce a zeleniny, které jsou bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu, a zároveň mají nižší obsah kalorií. Tyto potraviny mohou poskytnout výživné a zdravé alternativy k nezdravým svačinkám a občerstvení, a tím podpořit hubnutí a váš výsledek trénování s EMS.

6.               Vyšší hydratace

V letním horku je důležité udržovat správnou hydrataci. Přiměřená hydratace podporuje správnou funkci metabolismu a trávení, což pomáhá při hubnutí. Pitný režim může také snížit pocit hladu a přispět k celkovému pocitu nasycení. Potřebné tekutiny můžeme v létě získávat i z nejrůznějšího sezónního ovoce.


Proč si pro EMS trénink vybrat BodyBody?

7.               Certifikované EMS přístroje XBody

Všechna naše BodyBody studia disponují pouze certifikovanými EMS přístroji značky XBody, které splňují i ty nejvyšší požadavky na kvalitu a bezpečnost, některé z nich dokážou provádět i bezdrátové tréninky, a to i např. u vás doma či v kanceláři. Výhodou přístrojů XBody je, že umožňují vytvářet jak EMS tréninky, tak i tréninky s podporou EMS. Na základě různých frekvenčních pásem lze sestavit silový nebo dynamicky trénink a také velmi oblíbený relaxační program. Vybrat si tak můžete trénink, který vás bude bavit a bude přizpůsoben i vašim letním aktivitám.

8.               Osobní trenér pro individuální plán

Při tréninku v BodyBody máte vždy k dispozici certifikovaného osobního trenéra, který vám sestaví individuální tréninkový plán a dohlíží na správnou techniku provedených cviků. V létě je snadné polevit a nechat se unést volnějším režimem a dovolenou, ale právě teď je ten správný čas držet se svých tréninkových cílů a udržovat svou kondici. Při tréninku s trenérem si tak udržítetréninkovou disciplínu a motivaci.

9.               Privátní studio pro vaše pohodlí

Trénink v privátním BodyBody studiu probíhá maximálně ve skupině dvou osob, což zaručuje vysoký komfort soukromí a prostředí. V létě oceníte klid a pohodlí privátního studia, které vám umožní soustředit se na svůj trénink bez dalšího rušení. Všechna naše studia mají klimatizaci a sprchy. Můžete se tak po tréninku osvěžit například i studenou sprchou a využít plně vybavenou šatnu. BodyBody také nabízí koncept Home & Office, kdy vyškolený BodyBody trenér přijede s EMS přístrojem přímo za vámi domů nebo do kanceláře.

10.            Bezstarostný trénink bez tašky na cvičení

Do BodyBody studia si nenosíte žádnou tašku a potřebné věci na cvičení. V rámci tréninku vám zdarma zapůjčíme veškeré potřebné tréninkové oblečení, velký a malý ručník a kosmetiku. V létě, kdy se potíme a chceme se cítit svěže, je skvělé, že se nemusíte starat o tašku na cvičení a můžete si tak odběhnout na cvičení i z koupaliště. Naopak u ranních tréninků vám odpadá nepříjemnost, kdy si musíte nechat v kanceláři použité tréninkové oblečení. Rádi našim klientům připomínáme, že na BodyBody trénink jim stačí mobil, peněženka a klíče. O vše ostatní se postaráme!

Nezapomeňte, že dostatek pohybu v kombinaci se zdravou stravou jsou klíčem k úspěšnému hubnutí. S letními měsíci přichází příležitost zvýšit výdej energie díky EMS tréninku ve spojení s venkovními aktivitami. Díky fyzické aktivitě a slunečním dnům máme také lepší náladu, což podporuje zdravý životní styl a urychluje dosažení vašich cílů v hubnutí.

Když se cítíme dobře ve svém těle, má to i psychologický efekt, který se promítá do našeho sebevědomí a celkové psychické pohody.

Trénujte s EMS v létě a vytvořte si svou nejlepší verzi sebe!